top of page
 • Kunnen de urnen van ver-der ook buiten geplaatst worden (tuin, begraafplaats, urnenkelder ...)
  Alle urnen zijn vorstbestendig tenzij anders vermeld. Bepaalde rooktechnieken worden lager gebakken en dan kan de urn enkel binnen geplaatst worden. Let goed op de afmetingen van de nis of de urnenkoker van de begraafplaats waar u de urn zal plaatsten. Elke gemeente heeft een eigen systeem en er zijn geen universele afmetingen. Werkt u gemeente met een turnkoker? Dan mag de urn niet breder zijn dan 20cm. Als u vragen hebt, stuurt u een mailtje naar verder-keramiek@gmail.com . ik informeer me graag voor u.
 • De urn vullen
  Bij elke keramische urn wordt een plastic zakje met sluiting of een aszakje meegeleverd. De assen worden op deze manier beschermd tegen eventuele breuk van het keramisch object (dit gebeurt zeer zelden) Je kan de begrafenisondernemer vragen om de urn te vullen, ik kan het voor u doen of je kan het ook zelf doen. Normaal wordt een urn permanent afgesloten met siliconenlijm. U kan echter ook vragen de urn open te laten (indien u bijvoorbeeld later nog een deeltje van de as wil uitstrooien of verwerken in een asjuweel of astattoo
 • Waar gaan de sessies urnen op maat/rouwverwerking door?
  ik bouw momenteel een atelier/ beeldende therapieruimte in Mechelen
 • Kan ik een boodschap op de bodem van de urn laten aanbrengen?
  u kan een inscriptie laten maken met een persoonlijke boodschap onderaan de urn.
 • Hoe groot moet de urn zijn die ik kies?
  Voor het bewaren van alle assen van een volwassen persoon moet u een urn kiezen van 3 tot 3,5 L Hieronder vind je een overzicht:
bottom of page